Nyári események

2013.08.06.

A nyár idén sem telhet eseménytelenül...

Még szinte véget sem ért a tavasz, igazi nyárias kánikula közepette került megrendezésre az I. Rétsági Extrém Nap, melyre meghívást kaptunk. Itt egy kiállítási standdal és egy rövid bemutatóautózással köszönthettük a 2013-as veterános sorozatot.
Alig egy héttel később az időjárás nem hazudtolta meg szeszélyét a hegyek közt: a bükkszentkereszti Hegyi Felfutón az esőnek köszönhetően sajnos nem indulhattunk el, mégis egy nagy kirándulás közepette meglátogattuk ezt a méltán híres, sokat látott aszfaltcsíkot. A GULF Hungary csapatának ezúton is köszönet a fedett standért és a baráti eszmecseréért.
A nyár derekán talán az idei év fénypontja ismét a Millenáris Velodrom volt, mely a tavalyihoz hasonlóan, hamisítatlan veterános hangulatú, benzingőzös, színes forgatagként égett minden résztvevő és kilátogató vendég emlékezetébe - nem mellékesen autónk is hibamentesen, derekasan helyt állt.

A csapat és az autó szállításában nagy segítséget nyújtott:


És a nyár még nem ért véget...
Alább néhány kép, mely mindennél beszédesebb (Néhány fotóért köszönet Maszlik Pálnak: foto.maszlik.com)Lassan rajtkészen...

2013.03.26.


Lassan rajtkészen...

Várva várjuk a tavaszt (amit az időjárás tartogat, nem amit a naptár - a slickgumi nem dátumra melegszik :) ), hogy a tesztek indulhassanak. Ezen felbuzdulva jónéhány fejlesztést hajtottunk végre az elmúlt időszakban:

- vázelemek készre fényezése
- süllyesztett elektronika konzol kialakítása
- gyújtás kábelköteg véglegesítése
- kuplungcsere
- váltó- és főtengelyszimmeringek cseréje
- lendkerékkönnyítés
- nagy szállítású, kisnyomású üzemanyagpumpa beépítése (a "kluttyogós" :) )

Néhány képben:

SZPONZOR KERESTETIK!


"A fejlődés sosem áll meg..."
Szeretnénk csapatunkkal hinni abban, hogy hazánkba ha csak egy picit is, de visszahozhatjuk a régi idők pályaversenyeinek hangulatát, életérzését. Azoknak az időknek a hangulatát, amikor az autók még igazi nyers erővel történő kontrollt igényeltek, és a benzingőz nagyobb szerepet kapott a versenypályákon, mint a századmásodpercek vadászata. Fentebb írt vágyak megtestesítője egy néhány autóból álló mezőny versenye lenne, melyhez a legnagyobb mérföldkő a "pionír" jármű minél tökéletesebb referenciaautóvá kovácsolása, hogy a világ minden szegletére büszkén vihesse a magyar klasszikus formulaautózás cégérét. Az anyagi javak azonban végesek, így ehhez a folyamathoz keressük támogatók jelentkezését. Az autón lévő reklámfelület pedig szinte végtelen...


És az autó fejlődik, fejlődik... Apró lépésekkel ugyan, de igyekszünk a tökéletesség felé irányítani, a tavasz közeledtéig egyelőre szerszámok segítségével... Most a hátsó kereszttartó újragondolása volt a hétvégi program, egyrészt a teherbírás növelése végett (hiszen a hátsó futóműből érkező erővonalak ebben a tartóban folytatódnak), másrészt a hűtőrendszer kiegyenlítő tartályának helyét és az elektronika pozícióját szeretnénk optimalizálni. Előbbit a majdani faridom alatt lévő véges térrész, utóbbit a nagyfeszültségű gyújtáskábel okozta esetleges zavarok csökkentése végett.

És az autó a műhely csendjében is él, sőt, igencsak várja már a tavaszt..."A fejlődés sosem áll meg" - ennek szellemében apró lépésekben ugyan, de dolgozunk az autón...
Az elmúlt néhány nap terméseként elkészült a kipufogódob burkolása, a tartókonzol kialakítása, valamint a hátsó védőkeret a váltórudazat épségének megőrzésére, mely egyben a majdani faridom alapjait is nyújtja. Még némi fényezés, egy konzol a kötelező hátsó ködfényzárnak, és jöhet a  munka a kompoziton...

Néhány kép:


Totalcar

2012.11.19.Totalcar TV a Volhistracing Motorsport Team-el!
November 21. szerda este 20.00-kor a DoQ-n!

Debütál a Volhist GL-40 a Slovakiaringen - nézzétek minél többen! :)

http://belsoseg.blog.hu/2012/11/19/winkler_harci_keszultsegben

Az első pályateszt!
2012. október 15-én a Totalcaros stáb meghívására - melyet ezúton is hálásan köszönünk - hajnalban a tréleren pihenő versenyautó kíséretében Dióspatony felé vettük az irányt, hogy a Slovakiaring trükkösen kanyargó ívein végre először, élesben tesztelhessük az autót.
Reggel, a megérkezést követően egy kellemes, baráti hangulatú beszélgetés után nekiláttak a Srácok a kamera- és fotótechnika kiépítésének, mi közben kicsit melegítettük a motort, majd egy egész napos pályázással egybekötött forgatás vette kezdetét. Az autó remekül viselkedett, azt hiszem tételesen a következő megállapításokat tehetjük:
- a futómű tökéletes, talán abba nem tudtunk belekötni.
- a motor a friss hengerfej-felújítás kapcsán nem rakoncátlankodott, de az olajlecsapató kell bele... Kicsit nyomkodta az olajat a kartercsövön nagy fordulaton, amely betudható a gyári álláshoz képest meredekebb beépítési szögnek. A "palack" majd megoldja a kérdést.
- a fék jó, olyan emberesen taposós, de valóban, érdemes lesz a fogási pontot kintebb állítani, hogy a gázfröccsös visszaváltás korrektebben kivitelezhető legyen.
- a váz-karosszéria-egyéb segédelemek hozták a várt formát, igazából nem is nagyon van rajtuk, ami gondot okozhatna...
- a gyújtás a standalone elektromos előgyújtás-szabályzóval és a versenytrafóval kategóriákkal jobban tette a dolgát a gyári rendszernél, illetőleg a program úgy tűnik, egész jól sikerült, nem csörög be a motor az emelt előgyújtás ellenére sem.
- 4. fokozatban kiszegényedett a keverék, így kicsit erőtlen érzést nyújtott a dolog... Ezt lehet kompenzálni majd egy rövidebb váltóval, egy emberes külső AC-vel a gyári helyett, de amire igazából szükség van, az a karburátorok beállítása szinkronteszterrel. Sajnos ez az idő rövidsége és eszközhiány miatt kimaradt, pedig a projekt mértékéhez képest elenyésző munka... De ami késik, nem múlik!
Azt hiszem, alapvetően elmondhatjuk, hogy mindenki elégedett arccal intett búcsút az esti órákban.
Köszönjük az élményt Vályi Pisti és az OMG-s Srácok!
A hétvégén sem unatkoztunk.

Karburátorok felújítva, illetve az elektronikára szántunk némi energiát. Kábelköteg szét, majd össze, majd elektronika beköt. Majd ismét szét-össze-beköt, majd megint, és még néhányszor... De előbb-utóbb ez is kész lesz, reméljük, inkább előbb!

Két kép kedvcsinálóként:


Ég a benzin!

2012.09.30.
Engedjetek meg egy kis képes beszámolót a hétvége fejleményeiről, hosszabb szöveges komment nélkül...


Megérkezett a KZ1000 felújító készlet, mellyel a karburátorok egy új élet lehetőségét kapják.


Új adaptersort kapott a karburátor, mellyel lehetővé válik, hogy a szűrőket felhelyezve a levegőfuratok szabad átjárása biztosított legyen.


Az új MSD / RoxRacing standalone programozható gyújtásrendszer a helyén, már csak a laptop hiányzik a képről... Amint a beállítás sikeres lesz, a motortéri kábelköteg végleges, új formát nyer.

MSD

2012.09.26.
A gyújtás...

A fejlődés sosem áll meg - ez egy autóépítésre különösen igaz kell, hogy legyen, hiszen másként mi értelme lenne csinálni?
Ma néhány apróság érkezett, melyek azonban különösen fontos szerepet töltenek be a "motor életében". Bízunk benne, hogy az üzemanyag elégetése már nem fog problémát okozni...

- RoxRacing IGC-60 standalone programozható gyújtásvezérlő
- MSD Blaster 2 versenytrafó
- MSD Racing 8.5mm szilikon kábelszettŐszeleji Velodrom

2012.09.22.
Őszeleji Velodrom...


2012. szeptember 15-én lezajlott az immár szokásos, számunkra kiállítóként viszont az első Velodrom Millenáris.
Fantasztikus életérzést adtak át a korhűen restaurált, vagy épp már modernebb technikát korhű "jelmezbe" bújtató autók-motorok-kerékpárok. Az időutazást segítette a résztvevők, vendégek jelentős részének korhű ruházata és kiegészítői.

Számunkra egy kis keserű szájízt egy beállítási hiba okozta, melyet a trükkös pályának hála egy féltengelycsukló-töréssel éltünk meg, de a hiba azóta feltárult, orvosolni látszik. Ennek ellenére a mosolyt arcunkról nem lehetett letörölni! Köszönjük a részvételi lehetőséget a Szervezőknek!

A csapat és az autó szállításában nagy segítséget nyújtott:


Néhány képpel szeretnénk a hangulatot visszaadni - már, amennyire ez lehetséges, hiszen az érzéshez ott kell lenni!